19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Конфлікт інтересів: що треба знати
    П'ятниця, 24 листопада 2017 16:34

    Конфлікт інтересів: що треба знати

    На виконання визначених Парламентом та Урядом завдань з підвищення рівня доброчесності щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а також інших обмежень та зобов'язань, передбачених Законом України “Про запобігання корупції”, Національне агентство з питань запобігання корупції сьогодні, 24 листопада 2017 року, у сесійній залі обласної ради провело семінар з роз’яснення законодавства про конфлікт інтересів, у якому взяли участь головний спеціаліст юридичного відділу райдержадміністрації Поліна Гаврилюк та представники відділу осіти, молоді та спорту й управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

    До слова, уперше ініціатива проведення такої кампанії виникла  минулого року. Перші семінари  Національне агентство з питань запобігання корупції  проводило спільно з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в рамках проекту «Прозорість і доброчесність публічного сектору».

    А цього року експерти відвідують кожну з областей України з семінарами-тренінгами загального (для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, посадових осіб юридичних осіб публічного права) та спеціалізованого (для уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції, працівників системи безоплатної первинної правової допомоги, представників громадських організацій, які працюють у сфері запобігання та протидії корупції) характеру.

    Із вітальним словом до присутніх звернувся керівник патронатної служби облдержадміністрації Борис Кондратюк.

    - Оновлений Закон України «Про державну службу» зіграв свою позитивну роль, де більш чітко визначено права та обов’язки державних службовців. Але коли ми говоримо про конфлікт інтересів, то  це дуже широке поле для дискусій. У тому числі для представників громадських організацій та  органів місцевого самоврядування. З огляду на це я розраховую на ваше розуміння і продуктивну дискусію, - зазначив Борис Климович.

    Далі до розмови долучилися два фахівці з Національного агентства з питань запобігання корупції Тетяна Гетманцева та Юлія Тіткова.

    З 9 грудня 2017 року стартує давно проанонсований онлайн-курс на сучасній інтернет-платформі. Він - безкоштовний. Навчання проводитимуть представники НАЗК у формі онлайн-лекції та конференцій у режимі запитання-відповідь.

    Під час семінару-тренінгу представники Національного агентства на основі нової редакції Методичних рекомендацій щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, підготовленої за експертної підтримки ПРООН в Україні, запропонували слухачам базові практичні інструменти для підвищення ефективності виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання встановлених заборон та обмежень. Зокрема, Тетяна Сергіївна акцентувала увагу присутніх на основних повноваженнях НАЗК, правах та відповідальності. Юлія Олександрівна ж у своїй доповіді окреслила основні складові законодавчих актів пов’язаних з поняттям «конфлікту інтересів», розповіла відмінності між потенційним та реальним конфліктами інтересів, зупинилась на вимогах до повідомлень щодо вчинення корупційних дій.

    Учасники семінару попередньо пройшли онлайн - реєстрацію та склали тест на знання Закону України «Про запобігання корупції».

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4369
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua