Версія для друку
Вівторок, 07 листопада 2017 15:53

Пересувні габаритно-вагові комплекси будуть встановлені на автошляху Луцьк-Володимир-Волинський

Будівництво нових якісних доріг – один із пріоритетних напрямків роботи Уряду. Всі ми маємо змогу спостерігати, як видозмінилися за останній час українські автошляхи, адже активні ремонтні роботи ведуться і на відрізку дороги Н-22 Луцьк–Володимир-Волинський.

Дорожнє покриття тут кладеться за новою технологією, що до цього на Волині не використовувалася. У рамках ремонту дороги буде здійснено освітлення біля населених пунктів, в тому числі й освітлення пішохідних переходів, організацію з’їздів та благоустрій узбіч. Враховані і  площадки для технічного контролю, де будуть встановлені мобільні вагові комплекси, задля обмеження руху великовагових транспортних засобів, які рухаються автомобільними дорогами з перевищенням нормативних навантажень і спричиняють суцільне руйнування покриття проїзної частини.

З метою здійснення дієвого державного нагляду за безпекою на транспорті та збереження дорожнього покриття Державна служба України з безпеки на транспорті закуповує пересувні габаритно-вагові комплекси.

На сьогодні придбано уже 26 нових пересувних комплекси європейського зразка, які учора в Києві від імені Уряду України презентував Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон. При цьому, посадовець зазначив, що автошляхи стають якісними, бо змінена філософія їх ремонту – не просто латаються ями, а фактично дорога стелиться «з нуля» і закладається фундамент якісних доріг на роки.

 Кілька з таких мобільних комплексів буде встановлено і на трасі Рівне-Луцьк-Устилуг. А належний ваговий контроль сприятиме тому, що нова культура ставлення до українських доріг буде формуватися не тільки в тих, хто їх будує і ремонтує, а й у тих, хто ними користується - у підприємців, власників фур та водіїв.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

Переглядів 4492