16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Штабне тренування: відпрацювали проведення евакуації населення у разі виникнення надзвичайної ситуації
    Вівторок, 31 жовтня 2017 16:54

    Штабне тренування: відпрацювали проведення евакуації населення у разі виникнення надзвичайної ситуації

    Основним принципом належного захисту населення, майна, територій та навколишнього природного середовища від надзвичайних ситуацій є впровадження комплексного підходу до вирішення завдань, взаємоузгодженість заходів, готовність та відповідальність всіх суб’єктів забезпечення цивільного захисту.

    З цією метою, сьогодні, 31 жовтня 2017 року, відбулося штабне тренування з питань цивільного захисту: «Взаємодія органів виконавчої влади району, виконавчих комітетів сільських рад з військовими частинами у випадку виникнення НС на території району», у якому взяли участь завідувач сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації Юрій Ліщук, командир-полковник військової частини А 1008 Олександр Жакун, начальник Державної пожежної частини № 7 В’ячеслав Процюк, представники Зимнівської та Оваднівської сільських рад.

    Юрій Ліщук звернув увагу присутніх на те, що з метою забезпечення своєчасного реагування на надзвичайну ситуацію, яка може виникнути на складі ракетно-артилерійського озброєння військової частини А 1008 варто детально обговорити План реагування. Відтак, відповідальним особам за цивільний захист Оваднівської та Зимнівської сільських рад необхідно скласти план евакуації, визначити вулиці, які потрапляють у зону ураження, скласти списки населення, організувати групу оповіщення та визначити пункти збору.

    -  Щоб організовано провести евакуацію, не допустити паніки і загибелі людей необхідно завчасно планувати евакуацію населення, визначити райони, придатні для розміщення евакуйованих з небезпечних зон, організувати оповіщення  населення про початок евакуації, а також турбуватись про життєзабезпечення в місцях розміщення евакуйованого населення, - зазначив Юрій Іванович.- Масштаби евакуації залежать від величини поширення ураження чи загрози надзвичайної ситуації. Успішність проведення евакуації залежить від підготовленості керівництва об'єктів, населених пунктів, адміністративних територій, керівників держави, населення, сил і засобів.

    Командир військової частини Олександр Жакун звернув увагу присутніх на те, що головна мета евакуації полягає у своєчасному виведенні (вивезенні) населення з небезпечних зон, районів і тим самим максимальним зменшенням ступеня його ураження. Досягається це глибоко продуманим плануванням, своєчасним оповіщенням населення, чіткою організацією вивезення евакуйованих у безпечні пункти та всебічним забезпеченням евакуації.

    Відтак, усі присутні згодилися із тим, що знання порядку, прийомів та способів евакуації, прав та обов’язків посадових осіб органів з евакуації та евакуйованого населення значно сприяє швидкому та організованому залишенню небезпечних зон стихійного лиха, збереженню здоров’я і навіть життя людей та недопущенню великих матеріальних втрат.

    Сектор з питань цивільного захисту райдержадміністрації

    Переглядів 4598
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua