19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Виїзний прийом громадян: Володимир Степанцов поспілкувався із жителями Володимирщини
    Четвер, 26 жовтня 2017 15:54

    Виїзний прийом громадян: Володимир Степанцов поспілкувався із жителями Володимирщини

    26 жовтня 2017 року виїзний прийом громадян у Володимир-Волинській райдержадміністрації провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Степанцов.

    Під час прийому жителька с. Бегета підняла питання щодо рівня оплати праці працівників культури району.

    Громадянка є працівником клубу с. Бегета. Оскільки вона у клубі одна, то змушена прибирати та опалювати його власноруч. Отож і цікавилася, якщо опалювача немає, то чи за додаткове навантаження у праці можливо перевести її на повну ставку.

    Перший заступник голови облдержадміністрації дав доручення профільному заступнику голови облдержадміністрації Світлані Мишковець та начальнику управління культури облдержадміністрації Валерію Дмитруку опрацювати це питання. А також зазначив, що цю проблему треба розглядити в комплексі, а саме в аспекті подальшої долі закладів культури після об'єднань населених пунктів в територіальні громади.

    - Оплата праці закладів культури району буде здійснювати централізоване керівництво, виходячи з бюджету об'єднаної територіальної громади. На даний час кошти по територіальних громадах розподіляються рівномірно, не зважаючи на спроможність ОТГ. Не можна допустити щоб в майбутньому деякі громади району позакривали школи, садочки, бібліотеки у зв'язку з відсутністю коштів. Це питання на даний час є досить серйозним - зазначив Олександр Борисович.

    Житель с. Льотниче звернувся з проблемним питанням щодо надання житла невістці на території Володимир-Волинського району. Громадянка осиротіла у с. Лаврів Луцького району та відмовилась від соціального житла.

    Олександр Борисович зазначив, що згідно із законодавством житло громадянка може отримати тільки по містю осиротіння, тобто у Луцькому районі, а для отримання житла у Володимир-Волинському районі необхідно ставати у чергу.

    Після прийому громадян перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов разом з головою райдержадміністрації Наталією Василець відвідли Зарічанський дошкільний навчальний заклад.

    До слова, на задоволення потреб громади Зарічанської сільської ради, з ініціативи сільського голови у 2012 році розпочалася реконструкція будинку культури під дитячий садок. Ремонтні роботи тривали довгих 5 років Світлий чистий теплий, з якісною їжею, турботливими вихователями та ще й недалеко від дому - таким, в уявленні батьків, вимальовувався майбутній заклад…

    Кошти спочатку почали виділяти з районного та сільських бюджетів. У 2015 році після виграного проекту у Державному фонді регіонального розвитку роботи почали зрушуватися з місця досить відчутно. За виконання будівельних робіт узялася луцька фірма “Промжитлобуд-2” яка й завершила перетворення частини сільського будинку культури під дитячий садок.  Усього за чотири роки було освоєно 6 мільйонів 400 тисяч гривень — за ці кошти провели як усі внутрішні, так і зовнішні роботи, облаштували територію, встановили дитячий майданчик, закупили нові меблі та необхідне сучасне обладнання.

    Урочисте відкриття закладу дошкільної освіти відбулося 10 лютого 2017 року.  Це стало знаковою подією не лише для села, а й для усього району та області. Проектна потужність закладу 40 місць, розрахована на дві групи. Станом на 1 вересня  заклад дошкільної освіти відвідує 62 дитини. І ще 25 дітей очікує своєї черги на влаштування.

    Не зважаючи на те, що дошкільний заклад функціонує лише півроку колектив, під керівництвом завідувача Кислюк Тетяни Генадіївни, активно включилися у навчально-виховний процес. У закладі працює 3 педагоги, які стараються зробити життя маленьких зарічанців цікавим, змістовним та щасливим.

    А в майбутньому, як підкреслює сільський голова Ігор Пальонка,  будинок культури можуть ще трішечки потіснити, переобладнавши частину приміщення для третьої групи дитячого садка.

     Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3775
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua