19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Доходи місцевих бюджетів у 2018 році становитимуть 3,2 млрд грн, – ДФС в області
    Вівторок, 03 жовтня 2017 17:09

    Доходи місцевих бюджетів у 2018 році становитимуть 3,2 млрд грн, – ДФС в області

    – Таким чином, істотних змін в адмініструванні платежів, запровадженні нових податків і зборів, що діятимуть у наступному 2018 році, не планується. Ця теза підтверджується і у законопроекті  «Про Державний бюджет України на 2018 рік», що внесений на розгляд Верховної Ради України, та не передбачає змін до Податкового кодексу України. Разом із тим, діючим законодавством України з 1 січня 2018 року запроваджуються зміни у структурі доходів місцевих бюджетів. Це стосується зарахування 5-ти відсотків рентної плати за користування надрами для видобування природного газу із розподілом цих коштів у такій пропорції: 2 відсотки до обласного бюджету, 2 відсотки до районного бюджету та 1 відсоток до сільського, селищного бюджету за місцем видобутку газу. За нашим прогнозом сума цього ресурсу до місцевих бюджетів області у 2018 році складе 2,4 мільйони гривень, з яких майже 1 мільйон гривень спрямується до обласного бюджету, – поінформувала Світлана Павлівна.

    Так, на основі діючого законодавства, з урахуванням економічних та соціальних стандартів, головним управлінням ДФС в області здійснено попередній прогноз доходів місцевих бюджетів на 2018 рік. За розрахунками фіскалів, доходи місцевих бюджетів в частині платежів, що адмініструються ДФС, становитимуть 3,2 млрд грн, що на 9,7 % більше від очікуваних надходжень поточного року. Цього ж року очікується 2,9 млрд грн.

    Відтак, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик закцентував увагу присутніх на озвученій інформації.

    – Ми маємо завдання перевищити протягом цього року доходи місцевих бюджетів більше 3 мільярдів гривень. Це досить-таки високий показник для оцінки діяльності і роботи фіскальної служби, і місцевих органів влади, які займаються адмініструванням місцевих податків. В 2014 році ми мали доходи місцевих бюджетів всього-на-всього тільки 700 мільйонів гривень. Майже в 4,5 рази маємо ріст. І це зусилля всіх сторін, починаючи від сільських, селищних голів, закінчуючи головним управлінням ДФС. Це кошти, які сьогодні йдуть на розвиток області, – відзначив Володимир Гунчик.

    Також Світлана Савчук повідомила, що основним джерелом доходів місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. З урахуванням росту мінімальної заробітньої плати з 3200 до 3723 грн та прожиткового мінімуму з 1600 до 1700 грн,  надходження цього податку очікується на рівні 2,3 млрд грн. Приріст становитиме майже 12 %, або 246,3 млн грн. Прогнозований приріст надходжень єдиного податку складе 25,4 млн грн, або 7,4%. За словами Світлани Павлівни, це обумовлено такими факторами як: зарахування 100-відсоткового єдиного податку з сількогосподарських товаровиробників до місцевих бюджетів (у цьому році цей податок становив 86 %), збільшенням абсолютних ставок для платників єдиного податку І та ІІ груп, базою для яких є прожитковий мінімум для працездатної особи (1762 грн), та мінімальна зарплата (3723 грн) та економічні чинники і покращення системи адміністрування.

    – Також основними напрямками бюджетної політики передбачено перегляд на 2018 рік ставок акцизного податку, ставок екологічного податку та рентної плати з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції. Така ж норма передбачена Податковим кодексом України, – відзначила начальник головного управління ДФС в області.

    Враховуючи зазначене, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся до представників влади у районах із проханням активно співпрацювати з ДФС в частині спільних зусиль, пов’язаних з формуванням податкової та бюджетної політики на 2018 рік.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 4176
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua