19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Проводитимуть щотижневі наради із бюджетних питань
    Вівторок, 26 вересня 2017 16:38

    Проводитимуть щотижневі наради із бюджетних питань

    Так, за словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, 15 вересня 2017 року Кабінет Міністрів України до Верховної Ради вніс проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», який розроблено з метою врегулювання питань, пов’язаних із підготовкою проекту бюджету на наступний рік, та проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Вже 19 вересня Міністерство фінансів України, на виконання статті 75 Бюджетного кодексу України, надіслало облдержадміністраціям розрахунки щодо проекту бюджету в частині міжбюджетних трансфертів та пояснення до них, що є основою для формування проектів місцевих бюджетів на 2018 рік. Днями відповідні розрахунки надіслано усім місцевим фінансовим органам та органам місцевого самоврядування ОТГ.

    До слова, з метою вирішення основних проблемних питань формування місцевих бюджетів підготовлено звернення голови облдержадміністрації до Прем’єр-Міністра України та народних депутатів України від Волинської області.

    – Звертаю увагу на окремі зміни у порядку затвердження місцевих бюджетів. Як і минулого року усі місцеві бюджети на наступний рік мають бути затверджені до 25 грудня 2017 року. Разом із тим, Міністерство фінансів пропонує вилучити з кодексу норми щодо порядку затвердження місцевих бюджетів та перерахування міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам у разі несвоєчасного набрання чинності закону про Державний бюджет України, зокрема врахування у місцевих бюджетах трансфертів, передбачених у Держбюджеті на поточний рік. Зміни до законодавства врегулюють питання необхідності одночасного формування двох проектів рішення про місцевий бюджет з урахуванням можливого неприйняття Державного бюджету. Окрім того, із законодавства вилучається норма щодо запровадження програмно-цільового методу бюджетування за рішенням відповідної місцевої ради. Таким чином, усі органи місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад, які створять у 2017 році, власні бюджети мають сформувати на основі ПЦМ, – повідомив Ігор Миколайович.

    Слід зазначити, що основою для розрахунку показників проекту Державного бюджету на 2018 рік Міністерством фінансів України обрано сценарій 1 макроекономічного прогнозу, який є більш песимістичним і передбачає зростання реального ВВП на 3 %, індекс споживчих цін на рівні 107 %, прогнозний курс на кінець року 30,1 грн/дол. США,  середньомісячну заробітну плату – 8629 грнУ проекті Закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік” передбачено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2018 року – 1 700 грн, з 1 липня – 1 777 грн, з 1 грудня – 1 853 грн. Розмір мінімальної заробітної плати пропонують встановити з 1 січня: у місячному розмірі — 3723 грн; у погодинному розмірі — 22,41 грн. Розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС пропонується визначити у сумі 1762 грн (ріст 10,1 %), середній коефіцієнт росту витрат на енергоносії та комунпослуги – 1,1.

    Що ж стосується видаткової частини бюджету, то зміни до бюджетного законодавства передбачають перерозподіл повноважень щодо здійснення видатків на первинну медичну допомогу в рамках реалізації реформи фінансування системи охорони здоров’я. У цілому медична субвенція по області на 2018 рік визначена у сумі 1 302,4 млн грн. Змінами до Бюджетного кодексу України переглянуто фінансове забезпечення освіти  та змінено формулу розподілу освітньої субвенції, виходячи з розрахункової кількості ставок педагогічних працівників, визначеної на підставі навчального навантаження та нормативної наповнюваності класів, а також середньої заробітної плати вчителя в умовах 2018 року. Обсяг освітньої субвенції для бюджетів області на 2018 рік визначено у сумі 2 218,9 млн грн.

    – Хочу застерегти, що формування показників місцевих бюджетів на 2018 рік відбуватиметься за умов значного дефіциту фінансового ресурсу у зв’язку з передачею додаткових видаткових повноважень на місцевий рівень, що вимагає здійснення при формуванні місцевих бюджетів заходів з детального обґрунтування непершочергових витрат, перегляду підтримки місцевих програм. При цьому, звертаю увагу на необхідність першочергового врахування у розрахунках місцевих бюджетів захищених статей витрат, у першу чергу, пов’язаних із виплатою заробітної плати та розрахунками за спожиті енергоносії та комунальні послуги, – наголосив Ігор Никитюк.

    – Є серйозні позитивні зміни в проекті Державного бюджету на 2018 рік. Зокрема, збільшення коштів на ремонт та обслуговування доріг, підтримка об’єднаних територіальних громад, чергове зростання мінімальної заробітної плати тощо. Але є багато проблемних питань, які безпосередньо зачіпають інтереси Волинської області в цілому. Тому прошу детально працювати над проектом бюджету 2018 року. До речі, з наступного тижня наради щодо бюджетних питань відбуватимуться щотижня. Тому закликаю всіх до конструктивної співпраці, – зазначив Володимир Петрович.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 4297
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua