Версія для друку
Середа, 03 травня 2017 16:39

Відеоселекторна нарада на чолі з губернатором області

На оперативній нараді губернатор області звернувся до прокурора Волинської області Максима Киричука з метою запобігання ввезення на територію області сміттєвих залишків з Львівщини. 

На переконання керівника найвищої виконавчої гілки влади в області, за фактом ввезення сміття із Львівської області потрібно негайно розпочати кримінальне розслідування. За словами Володимира Гунчика, робота правоохоронних органів у цьому питанні недостатньо ефективна, що може призвести до перетворення Волині на стихійне сміттєзвалище. Подібні зауваги у голови облдержадміністрації є й до органів місцевого самоврядування, адже вивіз сміття здійснюється локально, і  обрані території їм добре відомі та підконтрольні.

– Я звертаюсь до органів місцевого  самоврядування: координуйте свої дії, працюйте з правоохоронними органами, адже навіть така «сміттєва війна» – яскравий приклад нашої неповаги один до одного. Поряд з тим, закликаю й правоохоронців терміново розпочати кримінальне провадження стосовно правопорушення, яке мало місце на території Волинської області, – звернувся до присутніх Володимир Петрович.

Також у ході відеоселекторної наради обговорили стан формування в області госпітальних округів. Начальник управління охорони здоров'я ОДА Ігор Ващенюк ще раз нагадав про критерії, згідно яких формується даний округ. Одними із них він назвав часовий доїзд та кількість населення.

Зокрема, формування госпітальних округів здійснюється на основі поєднання таких принципів:безпечність та якість медичної допомоги на основі доказової медицини; своєчасність доступу до медичної допомоги; економічна ефективність – забезпечення максимально можливої якості медичної допомоги за умов раціонального та ощадливого використання бюджетних коштів. 

З метою реалізації зазначених принципів при створенні госпітальних округів враховуються:належне робоче навантаження для закладів охорони здоров’я, що сприяє забезпеченню рівня безпеки та якості медичної допомоги; дотримання норм часової доступності необхідної медичної допомоги; поточні демографічні показники, структура захворюваності, тенденції міграції населення, а також їх прогноз; усталені клінічні маршрути пацієнтів до закладів вторинної медичної допомоги; інституційна спроможність прийняття управлінських рішень, спрямованих на підвищення ефективності використання ресурсів системи охорони здоров’я, у тому числі рішень щодо перепрофілювання існуючих закладів охорони здоров’я або їх подальшої спеціалізації.

У ході розмови голова облдержадміністрації також наголосив на тому, що створення госпітального округу - це в жодному разі не означає закриття жодного медичного закладу і не варто спекулювати на цій темі. Фінансуватися буде госпітальний округ, а не госпітальна лікарня і розподіл коштів проводитиме створена госпітальна рада.

Крім проблеми створення госпітальних округів у Волинській області обговорили також утримання і поточний ремонт автомобільних доріг та ситуацію на державному підприємстві КХП №2. 

Переглядів 2734