19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На Волині посилять контроль за заготівлею другорядних лісових матеріалів
    Середа, 26 квітня 2017 12:49

    На Волині посилять контроль за заготівлею другорядних лісових матеріалів

    Зокрема про це поінформував заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Романюк, доповідаючи про підсумки проведеної роботи державними органами, що здійснюють державних контроль за заготівлею другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів у 2016 році. Таких результатів вдалося досягти в результаті налагодженої співпраці з контролюючими органами.

    – Протягом 2016 року за заготівлю ягід і грибів, лікарської сировини надійшло в бюджети місцевого самоврядування більше як 2 мільйони 518 тисяч гривень як збір за спеціальне використання рентної плати лісових ресурсів. Якщо порівнювати з 2015 роком, то це в два рази більше, бо у 2015 році було зібрано всього 1 мільйон рентної плати. Всього за інформацією державної фіскальної служби області до місцевих бюджетів за заготівлю лісової продукції та сплату заготівельниками податків сплачено більше ніж 13 мільйонів гривень, – відзначив Сергій Миколайович.

    Нагадаємо, що заготівля другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань, включаючи спеціально створені для цього насадження, для потреб виробничої та комерційної діяльності відноситься до спеціального користування та проводиться за плату на підставі спеціального дозволу, лісового квитка і тільки в межах відведених земельних ділянок лісового фонду. Лісові ресурси місцевого значення, такі як дикорослі плоди, ягоди, лікарсько-технічна сировина та гриби є вагомим джерелом надходжень коштів до місцевих бюджетів та відіграють важливе соціально-економічне значення для Волинської області.

    Тож, говорячи про наповнення бюджетів і у 2017 році, обговорили діяльність, пов’язану із заготівлею слимаків виду Helix pomatia L, яка на Волині набуває все більш бурхливого розвитку. Так, за словами заступника начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, у 2016 році сума коштів, сплачених за спеціальне використання тварин на території Волинської області становила 122 тисячі гривень. І проблема полягає в тому, що підприємства, які у 2016 році займались цим видом діяльності усі податки сплатило за місцем реєстрації.

    – На території Волинської області заготовлено 96 тонн, а в бюджет тільки надійшло 45 тисяч 579 гривень. Якщо аналізувати, то від загальної суми всього в бюджет Волинської області надійшло лише 37 відсотків, – відзначив Сергій Романюк.

    Відтак, за результатами неодноразових засідань обласної постійно діючої комісії з координації дій державних органів, що здійснюють державний контроль за заготівлею другорядних лісових користувань, прийнято рішення внести зміни, аби ці фірми, що займаються заготівлею слимаків сплачували податки у бюджет Волинської області.

    Варто зазначити, що у 2017 році Міністерство екології та природних ресурсів України затвердило ліміти спеціального використання тварин та інших об’єктів тваринного світу, а зокрема слимаків виду Helix pomatia L таким суб’єктам господарювання як: «Луцьк експортер» (270 тонн), ТзОВ «Органік ескарго» (47 тонн), «Ескапрод Україна» (80 тонн). Окрім цього, відомі і місця збору: Володимир-Волинський, Горохівський, Іваничівський, Ківерцівський, Ковельський, Локачинський, Луцький, Маневицький, Рожищенський райони. Загальний затверджений ліміт становить 397 тонн. У 2016 році всього зібрано було 96 тонн. Тож завдяки прийнятим мірам у цьому році до обласного бюджету вже надійшло 48 тисяч гривень.

    Для посилення контролю під час заготівлі слимаків заступник начальника Державної екологічної інспекції в області Сергій Дудка запропонував організувати пункти прийому, аби можна було відслідковувати що, де і скільки заготовлено. Своєю чергою, заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарук зазначив, що важливим також залишається питання ціни заготівлі і хто це буде робити, адже від цього залежить сплата ПДФО, яка надходить у місцеві бюджети. Податковим агентом тут виступає фірма, яка займається заготівлею, і саме вона повинна сплатити податок з доходів – 18 % і 1,5 % військового збору з одного кілограма.

    Відтак, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов звернувся до представників влади у районах, що були присутні у режимі відеоселектору, з проханням активізувати роботу у цьому напрямку.

    – Управління екології надішле вам інформацію про прогнозовані місця заготівлі цієї продукції. Подивіться уважно, це якраз ваші податки. Прошу усіх причетних до цього продумати заходи, як скоординувати дії в області на всіх рівнях, аби можна було отримати усі види податків, які йдуть у місцеві бюджети, – наголосив Олександр Степанцов.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 2462
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua