18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Світло волинянам не відключатимуть, але енергетики просять економити
    Четвер, 23 лютого 2017 14:41

    Світло волинянам не відключатимуть, але енергетики просять економити

    Зазначеним документом обумовлене застосування графіків погодинного відключення електричної енергії кінцевим споживачам, або ж так звані «віялові відключення», розширено повноваження центрального диспетчера Національної енергетичної компанії «Укренерго». Нині він має право відключати електроенергію при дефіциті потужностей в енергосистемі, а також у ручному режимі регулювати вироблення електроенергії кожною ТЕС зокрема.

    Не відкидають можливості задля економії споживання антрацитового вугілля переходу блоків АЕС на роботу в режимі тижневого маневрування. Це означає, що часткове розвантаження відбуватиметься у п’ятницю, а відновлення повної потужності – у понеділок. Завдяки реалізації зазначених ініціатив Міністерство енергетики та вугільної промисловості України очікує, що частка АЕС у сумарному виробництві збільшиться із 57 до 61 відсотка.

    Про те, що відбуватиметься у Волинському регіоні, розповів у коментарі начальник житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Андрій Пиріг:

    – Ми пропонуємо керівникам підприємств долучитись до заходів, що спрямовані на забезпечення стійкості функціонування енергосистеми. Необхідно розглянути питання щодо можливості перенесення роботи персоналу однієї зі змін – першої чи другої – на нічні години доби або відкоригувати графіки праці, щоб розвантажити пікові години. У разі ж безперервного циклу роботи, слід розробити заходи щодо самостійного зниження навантаження у період із 08.00 до 22.00, а також розглянути можливість використання  власних джерел живлення, включно з альтернативними.

    На сьогоднішній день, як повідомили у ПАТ «Волиньобленерго», відключень електроенергії в області не передбачається. Разом із тим, Волинські енергетики просять керівництво підприємств, що діють на території регіону, в найкоротший термін розробити та застосувати необхідний комплекс заходів щодо зниження навантаження. По тому ж – повідомити про це письмово ПАТ «Волиньобленерго».

    Разом із тим, оскільки найбільшим споживачем електроенергії в області є населення, енергетики звертаються до мешканців Волині з проханням поставитись із розумінням до ситуації, що на разі склалася в електроенергетиці, а відтак – особливо обмежити споживання цього ресурсу у вечірні та ранкові години.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 2608
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua