20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Звітував начальник ЦНАПу
    Понеділок, 23 січня 2017 10:51

    Звітував начальник ЦНАПу

    Центр надає ряд адміністративних послуг, перелік яких теж затверджений розпорядженням голови РДА від 02.04.2013 № 99.

    Зазначений перелік налічує 58 видів послуг:

    - райдержадміністрації - 33 послуги:

    1) управління соціального захисту - 10;

    2) відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства - 5;

    3) сектор державної реєстрації - 17;

    -4) служба у справах дітей - 1;

    - територіальних представництв центральних органів виконавчої влади, які визначені розпорядженням КМУ від 16.05.2014 № 523 - 25 послуг:

    1) Управління держземагенства у Володимир-Волинському районі - 18;

    2) Володимир-Волинський відділ Державної міграційної служби - 9.

    На кожну адміністративну послугу суб'єктами надання розроблені інформаційні та технологічні картки.

    На офіційному веб-сайті Володимир-Волинської райдержадміністрації та на порталі адміністративних послуг Волині створено сторінки "Центр надання адміністративних послуг Володимир-Волинської райдержадміністрації», на яких можна ознайомитись з інформацією щодо роботи Центру.

    "

    Центр здійснює діяльність за принципом «єдиного вікна», тобто прийом документів та видача результату послуги здійснюється виключно через адміністраторів  Центру.

    Райдержадміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування  здійснюються заходи щодо реалізації державної політики у сфері надання адміністративних послуг в частині їх оптимізації, розширення повноважень органів місцевого самоврядування, оперативного вирішення актуальних питань в цій сфері. У центрі уваги перебувають питання удосконалення і створення зручних та доступних умов для реалізації юридичними і фізичними особами права на одержання адміністративних послуг.

    На даний час з Центром співпрацюють 6 суб’єктів надання адміністративних послуг, а саме: структурні підрозділи райдержадміністрація, Управління  Держгеокадастру у Володимир-Волинському районі Волинської області, Володимир-Волинським районним відділом Державної міграційної служби України у Волинській  області.

    В 2016 році   на виконання Закону України «Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень проведено передачу від органів юстиції повноважень у сфері державної реєстрації бізнесу та прав на нерухомість.

     За звітний період 2016 року до Центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації  надійшло  12315  звернень.

    За  консультацією звернулось 9240 суб’єктів. Консультації надаються не лише при особистому звернені громадян, а й за допомогою телефонного зв’язку.

    У 2016 році працівниками ЦНАПу видано 12 230 результатів адміністративних послуг.

    З метою недопущення порушення строків розгляду та видачі документів, а також здійснення контролю над процедурою розгляду пакету документів, спрощення процедур у сфері надання адміністративних послуг у Центрі  з  березня 2014 року запроваджена система електронного документообігу та автоматизованого обміну даними «АСКОД».

    З приємністю слід відмітити, що з моменту запровадження електронного документообігу, який унеможливлює закриття прострочених звернень, не зафіксовано жодного порушення щодо  строків розгляду, та видачі результатів адміністративних послуг.

    Перевага в наданні адміністративних послуг полягає в тому, що послуги надаються прозоро, відсутній контакт суб’єкта звернення з чиновником. Документи приймаються за описом, відповідні рішення можливо отримати в чітко зазначений день, передбачений  законодавством. Саме адміністратор, а не заявник,  контролює терміни виконання послуги працівниками управлінь чи відділів. Фахівець Центру, за необхідності, за допомогою телефонного зв’язку  повідомляє суб’єкта звернення про прийняття рішення.

    З метою належної організації спільної діяльності протягом року  неодноразово проводилися  зустрічі з керівниками органів виконавчої влади, що надають адміністративні послуги щодо обговорення питань оптимізації та вдосконалення процесу надання адміністративних послуг.

    Протягом поточного року працівники ЦНАПу  щомісяця приймали участь   у відео селекторному навчанні.

    Володимир-Волинський ЦНАП взяв участь у відборі та увійшов до проекту технічної підтримки Європейського Союзу «ЦНАП як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади», який буде реалізовано протягом 2016-2017 років. У рамках проекту зі створення міськрайонного ЦНАП у м.Володимир-Волинський  підписаний відповідний меморандум про співпрацю Володимир-Волинською райдержадміністрацією та Володимир-Волинською міською радою щодо збереження функціонування обох ЦНАПів шляхом створення робочого органу ЦНАП Володимир-Волинської міської ради і ЦНАП Володимир-Волинської райдержадміністрації в одному приміщенні.

    Говорили на оперативній нараді і про субсидіювання мешканців району. Зокрема, начальник управління соціального захисту населення Наталія Голюк звернула увагу присутніх на те, що з нового року її управління займатиметься виплатами соціальних стипендій студентам вишів,згідно Постанови КМ України від 28.12.2016 № 1045  "Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів".

    Право на соціальні стипендії мають студенти (курсанти), які не отримують академічних стипендій, не перебувають на державному утриманні (крім дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів (курсантів) вищого навчального закладу, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків) та не перебувають в академічній відпустці, із числа:

     дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

    діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

    осіб, батьки яких є шахтарями, що мають стаж підземної роботи не менш як 15 років або загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві чи стали інвалідами I або II групи;

    осіб, визнаних учасниками бойових дій та їх дітей;

    дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції;

    дітей, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту;

    дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи.

    Також Наталія Василець ознайомила присутніх із планом заходів на тиждень та дала ряд вказівок. Зокрема, відділ освіти, по закінченню обласних олімпіад, повинен прозвітувати про їх підсумки та узагальнити, яке місце займає Володимир-Волинський район за результатами цих олімпіад у області.

    Переглядів 2556
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua